Monday, 2 January 2012

Really ? Pelajar Terbaik SPM 2004 Kena Kejutan Budaya ?

hai hai korang , Assalamualaikum . . 

korang buat apa tu ? korang yang tengah online mesti ada ternampak , terbaca dan tertengokkkan pasal Pelajar Terbaik SPM yang pertama memecah rekod mendapat 17A's . Myza pun baru terbaca ini , betul ke tu beliau ? korang pasti ?


 Myza pun agak terkejut . tertanya - tanya juga . tadi baca status kat FB pasal ini , tertanya apa kena dengan beliau tu ? then dorang reply beliau ' culture shock ' alahai . . ye ke ? 

hai hai serius tak caya beb ! sukar . ye la dunia sekarang inikan macam - macam boleh dibuat . dalam sekelip mata je nak jatuhkan seseorang tu kan ? tapi ntah la , Myza sendiri tak tahu kesahihannya , ini pun just baca dari blog Amely Afandi . 

patut la , tengok status Nisa Kay berbunyi begini ' Kalau update blog pasal budak cerdik Malaysia suatu ketika dahulu tu mesti trafik mencanak kan. Sorry aku tak kejar trafik. Malas kaut dosa free. I think we have no right to judge people just based on what they wear, especially when we dont know that person personally! '

masa Myza baca status Nisa Kay ini , tertanya juga kenapa eh ? siapa yang dimaksudkan ? ye la Myza agak ketinggalan sikit then lepas tu baru tahu . 

kita semua bacakan pasal beliau tu tapi kesahihannya kita sendiri tak tahu jadi tak perlu membesar - besarkan dan megutuk - ngutuk mahupun memaki hamun . peace !

last sekali , suka status dari Cik Epal , Sudah-sudah lah tu sebarkan keburukan org. Satu hari nanti anda TERbuat silap,semua org bagai nak rak sebarkan, baru tahu rasa dia macam mana. Share benda buruk, trafik mencanak dosa pon mencanak sekaligus '


p/s : just entri tertanya - tanya ? yang baik dijadikan teladan , yang buruk dijadikan sempadan . 

3 comments:

wan niahix said...

betul2.... sokong jugak... malas nak cakap pape pasal budak tu... ^_^

singgah sini...

smilenajah93 said...

manusia , bile2 boleh berubah ~~

ira shera said...

erm~ dah tahu dah pasal dia .. pape pun stil rase kesian at dia :(