Saturday, 31 December 2011

Selamat Datang Tahun Baru :)

hai korang , Assalamualaikum . hai hai GENG juga , GENG yang besh ! yang sudi jenguk blog Myza cikai ini :D thanks . 


seperti yang kita semua sedia maklum , 2011 sudah melabuhkan tirainya semalam . telah berakhirnya al kisah 2011 , dan kini . .


Selamat Datang 2012 :)



2011 menjadi telah menjadi kenangan pada Myza , walaupun duka , pahit mahupun kelat tetap kenangan kalau tak da semua tu tak fun la hidup kita . iya dak ? hihi 


alahai kalau nak review balik al kisah 2011 , memang tak habis cerita la . lagi - lagi tang yang indah - indah :P 


papepun , yang baik di jadikan teladan manakala yang buruk di jadikan sempadan . peace ! 


yang berlalu biarlah berlalu , kini Myza menanti kisah 2012 . 


p/s : hai hai , kawan baru , GENG baru semuanya baru . lama tak di lupakan jua :)




mohon ampun salah silap di tahun yang lalu .

Thursday, 29 December 2011

' Tagline Blog Aku CUN '

Assalamualaikum , nama saya Myza Sam . M . Y . Z . A * suara ala - ala Arman dalam movie Sekali Lagi hihi 


hai Myza ahli GENG fiQ'Ra walaupun Myza jarang di group disebabkan masalah jarang online dilaptop . hanya guna nset sahaja , but Myza still tengok post dekat FB , macam ada sumthing berlaku . kenapa admin ? Myza agak ketinggalan huhu


so , banyak aktiviti juga la Myza tak join . tapi . . tidak kali ini ! nak join juga aktiviti ke enam ini .






sebagai bukti Myza ahli GENG fiQ'Ra . harap admin tak buang Myza dari group eh sebab jarang di group . sob sob !


Myza nak join aktiviti ke enam iaitu , 




pada yang nak join boleh tekan banner and yang belum jadi ahli pun boleh mendaftar :) easy right ?


okay straight the point , tagline Myza setelah difikirkan dan dipertimbangkan beratnya dek akal Myza yang cetek ini , dup dap dup brommm ke ba booom . . 


' segalanya bermula dari akal dan turun ke papan kekunci '

kenapa ? sebab . .

entri - entri Myza nak post kat blog ini , mesti la difikirkan dulu , nak post pasal apa , tajuk apa , jalan cerita macam mana maka segalanya bermula dari akal yang sedikit tingtong ini .
selepas dapat berfikir dengan waras baru la , tangan laju menaip di papan kekunci atau nama famousnya keyboard .

so that why la , nama blog Myza 


segalanya menggunakan akal dan tangan Myza :D

p/s : hihi jom join ramai - ramai . SITI NORMASTURA aka Admin kenapa GENG ? huhu tatau la ):


* andai rezeki itu milik Myza , Myza pilih kategori 1 :D

Wednesday, 28 December 2011

Wordless Wednesday * Tak Ingat Yang Ke Berapa :P

wachaa ! Assalamualaikum . .


okay babai , eh before tu ! :D




p/s : tu saja selama 21 tahun , di Bumi ALLAH :) HAK MILIK TERPELIHARA . 


alright , da boleh bai :D

Saturday, 24 December 2011

Oh Mukabuku , Jangan Kau Merajuk . Please ! Boleh ?

hai korang , apa khabau ? sihat tidak ? sudah makan ? wah banyaknya tanya Myza ini macam polis pencen pula . hihi alaaa tu tandanya rindu korang tau ! serius tak tipu eh :)


korang oh korang , yang tinggalkan jejak kat shoutbox tu sori eh , sori tau ! tak jengah korang pun kan ? bukan sengaja tau , betol betol tak tipu internet lembab gila kalah kura - kura :P hari ini tertiba laju , tu la sempat nak update blog :) 


tapikan . .


mukabuku Myza merajuk la , Myza tak tahu kenapa . please anyone help me ? macam mana nak selesaikan problem ini . Myza rindu sangat kat mukabuku Myza tu ! tak dapat la nak beramah mesra dengan GF , GENG fiQ'Ra . huhu bukan tu sahaja nak join mana - mana giveaway pun tak dapat . sob sob ! 


bila login sahaja , mukabuku Myza buat muka macam ini , comel sesangat ! rasa nak hentak - hentak laptop dan nak patah - patahkan sahaja broadband tapi nasib baik fikiran Myza masih waras . hihi





buat muka blank pula ! aduh wahai mukabukuku , tolong tolong jangan nakal ! :P


so pada yang pakar sekalian alam , ada tak jalan penyelesaiannya . please eh !


p/s : pssstt psttt , Myza ada something nak tunjuk ini . hihi eh bukan nak kerek okay , just nak share mana tahu korang berkenan . pejam mata dulu . .




apamacam comel tak comel tak ? ini handmade tau tapi bukan by Myza sebab Myza buta seni , haha but korang boleh la cari seorang gadis yang bertangan seni ini , Cik Ryeha . 


-----> Tekan Sini kalau nak berkenalan dengan Cik Ryeha . daa :) 

Wednesday, 21 December 2011

Orang Lain Sibuk Update Pasal Duit Kertas Baru Berwarna - Warni tapi Aku Sibuk Update Pasal Apam Berwarna - Warni :)

hai korang , dalam beberapa minit Myza update lagi . harap korang tidak bosan la eh ? ye la nak lepaskan gian yang berapa abad tidak menaip . boo tipu boo ! :P


hah korang sudah tahu cerita terbaru di dunia FB dan Blog tak ? dan semestinya sudah di gembar - gemburkan di media cetak mahupun media elektronik * betul ke kejaan eh . aduh BM gagal la ! sejak sudah meningkat ini la PMR A eh :D 


apa dia ? tadaaa . .




wang kertas baru berwarna - warni yang akan dikeluarkan tahun depan . wow menarik ! lagi buat budak - budak kecik tertarik la ! pokai la kalau yang pandai pilih warna tu haha . kalau yang minat warna ungu hai alamaknya ganap la ! eh eh tengok warna oren tu RM20 la . sudah ada RM20 cayalah . 


so bila ada duit warna - warni mesti korang lagi tertarik dengan apam berwarna - warni ni kan ? 






apa macam tergugat tak korang ? geram sahajakan ? bukan sahaja warna - warni malah comel ! lady bird dan polka dot lagi ish ish ! 


hah kalau yang banyak wang warni - warni tu boleh la terjah FB apampolkadot.com dan bagi yang nak tahu lebih lanjut cepat - cepat la terjah apampolkadot.com :) dan harganya berpatutan okay :D Myza asyik usha sahaja ini , ini tengah pokai huhu insyallah satu hari nanti :) 


eh eh ini bukan sebab nak promot eh , ini sebab Myza serius tertarik ! geram la comel je la kan ? dalam kepala otak berangan - berangan ni nak kasi Si Bucuk :D tapi nanti la kumpul duit hihi . insyallah !


p/s : apampolkadot.com curi gambar eh , harap tidak kisah . :)

Songlap Punya Pasal Pokai Sudah Aku !

hai korang , sob sob sedih sangat kot ! sudah lama tidak dapat update blog ): blogwalking jangan cakap la jauh sekali . GENG fiQ'Ra pun Myza sudah lama tidak bertegur dengan GENG - GENG semua . sob sob ! serius frust gila . aktiviti pun banyak sudah terlepas . 


ini bukan disebabkan kesibukkan , tapi gara - gara broadband yang sangat lambat loading ! rasa nak terminate sahaja , huhu . dia minta diupgrade tapi apakan daya Myza hanya seorang pengangur ):


tapi sempat juga la tengok cerita Songlap , time first day ditayangkan hihi thanks a lot la kat Si Bucuk , sebab sudi layan Myza . kalau tak terperaplah Myza kat rumah jadi baby sister tidak bertauliah dan tidak bergaji . huhu 




tu dia poster Songlap , :D ditayangkan pada 15 Disember 2011 yang lalu . dan pada Myza cerita Songlap ini biasa sahaja , agak boring juga la tapi so far okay la sebab orang baik tiada yang mati just orang jahat yang dapat balasan :D 


overall , 3/5 . tu dia juri tak bertauliah ! haha 


hari tu juga sempat juga la Myza songlap jeans , sale la katakan tu la sampai pokai . terpengaruh dengan sale . last - last akhir bulan pening , nak topup pun tiada duit dengan broadband yang nak upgrade bagai la ! haiya . kesiankan korang ? hihi


benda wajib yang Myza buat kalau keluar dating hihi . 




siapa tahu ini kat mana ? siapa betol Myza kasi 5 sen :) 


bila sudah syok pasti banyak la gambar yang diambil , so korang jangan mara :P




dengan rendah dirinya , Myza mohon maaf .




setelah dipaksa ! masam tak masam lantaklah janji ada satu :) thanks Si Bucuk for that day .


p/s : harap - harap korang still ingat Myza and sudi terjah blog cikai ini ): 

Thursday, 15 December 2011

Aku Bukan Tomboy dan Ombak Rindu Sudah Berlalu .

hai korang rasanya sudah lama Myza tidak update blogkan ? ada siapa - siapa rindu Myza tak ? haha porah la Myza perasan sahaja ! eh halo GENG fiQ'Ra , thanks sudi follow Myza . maaf Myza tidak dapat melawat korang , sebab kelembapan broadband dan kesibukkan menjaga anak :) anak ? ah ha jangan korang tak tahu eh Myza sudah ada anak tau ! baby girl , tunggu di lain entri haha .


okay panjang nau intro tu , ye la orang sudah lama tak taipkan ! hihi so banyak la cerita - cerita lama nak di ceritakan dalam blog cikai ini . pada yang sudi untuk membaca keep in touch , but pada yang tak tata la jawabnya :P


korang pasti sudah tengok dua movie yang Myza nyatakan di ataskan ? apalah Myza ini orang da lama cerita baru nak ceritakan . ketinggalan zaman betul ! hihi so ada Myza kisah haha . 


Myza asyik merayap sahaja , tu la tak da masa nak cerita awal - awal . boo boo Myza alasan ! ye la malas nak bebel banyak - banyak jadi marilah layan gambar yang sedia banyak haha . 


Myza tengok Aku Bukan Tomboy dengan Si Bucuk . horray ! duduk couple seat la macam biasa . kecoh sahajakan korang tu pun nak tulis . :P hari Rabu 30 November 2011 :)




terbahak - bahak la Myza tengok cerita ini , besh la ! then da tengok wayang , apa lagi ? shoot time ! hah shoot time ? photoshoot la , guna camera murah sahaja . :)










then next daynya Myza berombak rindu dengan kawan Myza , Ila Lala :D syoknya hari - hari tengok wayang ! dan yang beshnya dia belanja makan pizza dan tiket wayang juga . horray ! thanks Ila , and duit aku boleh la shopping haha . 




dan yang paling penting Myza and Ila tengok first day Ombak Rindu ditayangkan , 1 Disember 2011 Khamis . gila ramai nak tengok ! dan ramai juga yang update pasal Ombak Rindu ini so Myza juga tak nak la ketinggalan nak mengupdate walaupun Myza agak lambat la . haha 


overall , Ombak Rindu super sebab bukan sahaja menintis air mata malah air hidung ! dan mamat sebelah Myza pun mengesat air mata . hoh yeah !




orang belanja makankan ? so hati banyak senang la . senyum kemain !


and tu la Ila Lala , curi gambar dia :D




Ila Lala lagi seronok sebab shopping sakan ! 


p/s : next entri Myza and songlap pula haha . kaki wayang Myza ini , siapa nak join tengok Adnan Sempit 2 bakal ditayangkan nanti ? halo halo la haha





Thursday, 8 December 2011

' Jangan Tengok Camera By GENG fiQ'Ra '

hai hai korang , hai GENG fiQ'Ra ! ketemu lagi kita eh dalam aktiviti kedua :D yang di organisedkan admin GENG fiQ'Ra . tak lain tak bukan owner blog fiQ'Ra panCake :) 


aktiviti pertama , sudah lepas introkan diri . kali ini pula kena tunjukkan muka pula :P tapi ada syaratnya tau ! tak boleh pandang camera la . 


so Myza sukacitanya nak join la aktiviti ini , fun tu ! 


first ini card blog Myza , 




hai Myza Sam , dari expressionbymyzasam.blogspot.com . hai GENG :) 


and Myza nak join aktiviti . .




lalu Myza cari la gambar yang ada , tadaaa . .






hihi okay tak admin . babai GENG !


p/s : jom ramai - ramai join GENG fiQ'Ra :)

Tuesday, 6 December 2011

FANTASTICPIECES GIVEAWAY

hai korang Myza join giveaway lagi , hihi alaaaa siapa tak suka barang free ? of course la ramai sukakan ? so dengan cara ini sahaja la , mana tahu ada rezeki dapat barang free yang cantik dan yang korang tercari - cari pula tu ! so jangan kemana - kemana stay tuned ! hihi 


as ussual , tempek la banner eh :D




wow bersilau tu , hihi * pada yang barang free boleh la tekan banner eh ! chaca !


dah ? pastu . .


ikot la syarat - syaratnya :D



If you are a blogger, all you need to do are:
1. Be our follower.
2. Make an entry post entitled FANTASTICPIECES GIVEAWAY as simple as possible.
3. Link us in your entry.
4. Leave a comment here with your link of the post and your email address.
5. DONE!

If you are a Facebook user, all you need to do are:
1. Be our friend.
2. Promote FANTASTICPIECES by updating your FB status.
(u can copy links of our products and paste them to your status.)
3. Tag us in your status.
4. Leave a comment here with the link of  your FB account and your email address.
5. DONE!

hei hei untuk yang tak da blog pun boleh join la . yabeda budu ! hihi

dan korang tahu tak ? hadiahnya kan kan ' THE WINNER WILL GET ANY AVAILABLE ITEM WORTH '  RM 35.00 | you are ought to choose either a dress, a cardigan, a blouse or a shirt from here.

bayangkan korang dapat , jeng - jeng . .




apa macam ? tergoda ? so jom la cepat - cepat join ! 

nak join ? tenyeh sini untuk blogger 

DAN 

tonyoh sini  untuk FB 

p/s : tarikh tutup 25 DISEMBER 2011 . hurry up ! 

' The Ultimate Year End Giveaway by Nisa Kay '

Assalamualaikum . .




lalala , apa khabau orang kampung ! orang bandar , semua orang la :D nampak tak muka budak selekeh kat atas tu , tapi tu tak penting yang penting adalah kata - katanya itu . buka la mata korang besau - besau eh , baca tau kalau tak rugi la korang ! hihi 


sebab hadiahnya wow ! sangat la melompat beruk Myza dibuatnya ! :P 




hah nak tahu hadiahnya apa , cepat - cepat la buka hadiah tu ! * kalau boleh la . hihi 


pada yang teror buka hadiah di atas , meh Myza nak share kat korang macam pula nak dapatkan hadiah - hadiah yang tersenarai . fuh , berpeluh nak taip . exciteed nau la katakan macam Myza pula boleh dapat ! hihi alaaa tak try tak tahu . so jom buat step by step eh , siapa langgar pantang larang , nanti hai hai bai bai la haha .


yang pertama , korang mesti nak tempekkan gambar budak selekeh kat atas tu . * okay itu tipu ! kalau korang buat awal - awal korang out la . haha 
tempek banner giveaway la korang oi ! 




hah yang ini tau ! tempek banner budak comel tu la :D cik Nisa Kay . * tekan banner kalau nak curi banner giveaway eh ! arahan tau .


yang keduanya , letak link Myza . * kalau korang sudi la . tapi sebenarnya kena letak link sponsor , hihi copy sahaja dari Myza atau Nisa Kay eh . kerja mudah . com kan ?




see lajukan Myza taip haha .


yang keempat , WAJIB letak semua sponsor dala blog list korang tau ! LIKE fan page sponsor juga ! !


yang kelima , promot la entry korang habis - habisan . chaiyok berjihad nanti ada hadiah untuk top referral tau ! 


yang keenam , tekan butang LIKE dan TWEET kat bahagian bawah entry ini tau ! jumpa tak ? haha booo kena tipu , mana ada la tapi bawah entry ini tau * jangan marah eh :D


yang ketujuh , LIKE fan page Myza Suka Menaip , eh eh bukan haha Saya Suka Menaip . tonyoh sini


yang kelapan , pastikan korang jangan langgar pantang larang big bos tau ! haha




p/s : pastikan komen link penyertaan DAN hanya sekali tau !
p/s/s : giveaway berlangsung dari 6 DISEMBER hingga 31 DISEMBER 2011 . 

Monday, 5 December 2011

' INTRO PLEASE '

halo , hai korang . Assalamualaikum :D korang ingat tak petang tadi Myza update pasal GENG fiQ'Ra ? dan malam ini admin GENG fiQ'Ra ada buat aktiviti di blognya fiQ'Ra panCake . 


aktiviti apa ? aktiviti intro mengintro :D tadaaa . .




hai selamat berkenalan admin GENG fiQ'Ra dan fiQ'Ra panCake . sebelum Myza jawab soalan admin , Myza nak introduce diri Myza dulu . hihi * bajet - bajet sahajakan ?


ye la , Myza terus jawab soalan admin la :P sebab soalan admin pun pasal suruh introkan so tak payah la taip banyak kali . hihi


soalan 1 : bagi number blogger card kamu ( ada di album blogger card )


jawapan : No. Blogger Card - A05fiQ'Ra08 dalam album ke 5 




soalan 2 : bagitahu nama penuh dan nama samaran


jawapan : Nur Hamizah Binti Samsudin aka Myza Sam 


soalan 3 : umur kamu

jawapan : 21 tahun 

soalan 4tarikh lahir kamu 

jawapan : 9 . 3 . 1990 | bagi hadiah tau admin sudah tahu ini hihi

soalan 5 : kamu orang negeri mana ?

jawapan : Melaka Bandar Teknologi Hijau Negeri Ku Sayang :D

soalan 6 : asal kamu dari keturunan ape ?

jawapan : semestinya lah Melayu | 1 Malaysia 

soalan 7 : masih belajar ? dimana ? course ?

jawapan : tidak . baru lepas grade :)

soalan 8 : sudah bekerja ? dimana ?

jawapan : sudah , tapi kerja tidak tetap . pernah kerja KFC , jadi Guru Sambilan .

soalan 9 : impian kamu yang belum tercapai ?

jawapan : impian eh ? banyak impian tidak tercapai lagi ini tapi paling termimpi - mimpi sekarang ini nak memiliki KERETA la . haha

soalan 10 : harapan kamu dalam GENG fiQ'Ra ?

jawapan : harapan Myza harap GENG fiQ'Ra ini akan terus bertahan sampai bila - bila DAN Myza harap sangat admin GENG fiQ'Ra akan buat satu perjumpaan antara geng - geng supaya boleh la nak berkenalan :D serta boleh kenal lebih dekat . buat la event eh eh ? hihi



hah macam mana sudah kenal da . hai hai geng . what up ? hihi 


p/s : Geng oh geng nanti turun la Melaka eh ? hihi

Horray , Myza sudah ada Geng !

hai hai hai halo korang , buat apa tu ? sudah minum petang ke ? Myza sudah , makan mee rojak lagi sedap ! terliur la tu . hihi 


lepas makan terus online , buka FB then buka la blog cikai Myza ini . tengok komen dan nampak komen dari fiQ'Ra panCake yang berbunyi begini , hihi


Salam geng fiQ’Ra yang mas kasihi ◕‿◕
Kad blogger yang baru sudah siap..
Boleh ambil dekat sini eh ◕‿◕



Myza pun apa lagi , laju sahaja la pergi menjengah GENG fiQ'Ra di FB . DAN tadaaa . . oh sukanya tengok blogger card tu dan terus la letak dalam blog :) * ada kat bawah eh :D


nak tengok card blogger Myza ? jeng - jeng 








I like noo :) wah beshnya dapat join GENG fiQ'Ra ini , teringin nak jumpa geng - geng yang lain :D


okay , kalau ada yang nak join meh la ramai - ramai !




p/s : pada yang nak join boleh la tekan sini dan pada yang tahu matlamatnya boleh la tonyoh sini :) FB GENG fiQ'Ra


daa . hai hai gengn baru . selamat berkenalan dan terus maju fiQ'Ra panCake :D

Saturday, 3 December 2011

Segala yang Berlaku Ada Hikmahnya | Semuanya Ketentuan dari ILLAHI

Assalamualaikum , hai korang ! sihat tidak warga Malaysia , Melaka dan serata dunia . * ehceh Myza ini bajet satu dunia baca blog dia la tu :P korang buat apa sahaja ? ada tengok cerekarama di TV3 tidak ? ke masih heboh tengok Ombak Rindu . hihi ye la sekarangkan demam Ombak Rindu , kat FB kat blog kat Twitter kecoh juga la pasal Ombak Rindu yang baru ditayangkan Khamis lalu . * sebenarnya Myza tidak ketinggalan juga . :P


okay sudah - sudah pasal Ombak Rindu itu , tapi cerita itu macam ada berkenaan juga dengan tajuk yang terterakan ? oh Myza bukan nak review eh pasal Ombak Rindu . itu di lain post la , gambar ada dengan membe so malas nak update pasal Ombak Rindu sebab tak feel kalau tak da gambar . haha


back of the topic , siapa tengok cerekarama tadi cerita Nur Ain yang bermakna Cahaya Mata pasti tahu ungkapan yang bakal Myza taip lima saat dari sekarang ! cepat kira korang . 


Kadang - kadang ALLAH hilangkan matahari seketika , lalu ALLAH turunkan hujan dan petir . kita menangis mencari matahari tapi sebenarnya ALLAH berikan kita pelangi .


betol tak korang ? sedikit lebih kurang boleh la eh ? sebab Myza lambat tangkap sikit , tapi dengar sahaja ungkapan itu terusterujadandalamkepalaotaklepasininakpostkatFB dan ramai yang berbuat demikian laluramailastatussamaatausedikitlebihkurang . hihi then tetiba Myza dapat idea nak update malam ini sebab kata - kata itu ada betul dan benar isinya !


dan Myza sokong 100% ! ini kerana Myza sudah lalui seperti itu juga . walaupun ia bukan dugaan yang besar tapi rasa sakit itu amat mendalam dalam diri Myza sehingga kini Myza tidak boleh lupakan ! walaupun ia hanya benda remeh temeh , budak - budak punya hal tapi ia telah membuat Myza kehilangan kawan - kawan dan kenangan di sekolah menengah dulu . kerana ia , Myza diperkatakan dan dipulaukan tapi ia hidup bahagia bersama mereka yang pernah menjadi kawan Myza . bertapabodohnyakauMyza ! 


Myza menangis , dan akhirnya ALLAH bagi pelangi . memang warna - warni la :) alhamdullilah .


memang macam pelangi la , semua perangai boleh ngam . harap pelangi ini akan terus bersama Myza . :D




apa yang terjadi pasti ada hikmahnyakan , now Myza suka dengan life Myza . walaupun kadang - kadang ada terseliuh sikit tapi yang pasti boleh diselesaikan . Myza percaya andai ada pape yang terjadi nanti mesti ada baiknya . dan biar yang lalu bahagia bersama hidupnya dan tahniah la :D 


p/s : sori cerita ntahpapentah , susah nak ditaip di sini tapi harap korang faham apa Myza nak sampaikan , syukran . :)