Saturday, 3 December 2011

Segala yang Berlaku Ada Hikmahnya | Semuanya Ketentuan dari ILLAHI

Assalamualaikum , hai korang ! sihat tidak warga Malaysia , Melaka dan serata dunia . * ehceh Myza ini bajet satu dunia baca blog dia la tu :P korang buat apa sahaja ? ada tengok cerekarama di TV3 tidak ? ke masih heboh tengok Ombak Rindu . hihi ye la sekarangkan demam Ombak Rindu , kat FB kat blog kat Twitter kecoh juga la pasal Ombak Rindu yang baru ditayangkan Khamis lalu . * sebenarnya Myza tidak ketinggalan juga . :P


okay sudah - sudah pasal Ombak Rindu itu , tapi cerita itu macam ada berkenaan juga dengan tajuk yang terterakan ? oh Myza bukan nak review eh pasal Ombak Rindu . itu di lain post la , gambar ada dengan membe so malas nak update pasal Ombak Rindu sebab tak feel kalau tak da gambar . haha


back of the topic , siapa tengok cerekarama tadi cerita Nur Ain yang bermakna Cahaya Mata pasti tahu ungkapan yang bakal Myza taip lima saat dari sekarang ! cepat kira korang . 


Kadang - kadang ALLAH hilangkan matahari seketika , lalu ALLAH turunkan hujan dan petir . kita menangis mencari matahari tapi sebenarnya ALLAH berikan kita pelangi .


betol tak korang ? sedikit lebih kurang boleh la eh ? sebab Myza lambat tangkap sikit , tapi dengar sahaja ungkapan itu terusterujadandalamkepalaotaklepasininakpostkatFB dan ramai yang berbuat demikian laluramailastatussamaatausedikitlebihkurang . hihi then tetiba Myza dapat idea nak update malam ini sebab kata - kata itu ada betul dan benar isinya !


dan Myza sokong 100% ! ini kerana Myza sudah lalui seperti itu juga . walaupun ia bukan dugaan yang besar tapi rasa sakit itu amat mendalam dalam diri Myza sehingga kini Myza tidak boleh lupakan ! walaupun ia hanya benda remeh temeh , budak - budak punya hal tapi ia telah membuat Myza kehilangan kawan - kawan dan kenangan di sekolah menengah dulu . kerana ia , Myza diperkatakan dan dipulaukan tapi ia hidup bahagia bersama mereka yang pernah menjadi kawan Myza . bertapabodohnyakauMyza ! 


Myza menangis , dan akhirnya ALLAH bagi pelangi . memang warna - warni la :) alhamdullilah .


memang macam pelangi la , semua perangai boleh ngam . harap pelangi ini akan terus bersama Myza . :D




apa yang terjadi pasti ada hikmahnyakan , now Myza suka dengan life Myza . walaupun kadang - kadang ada terseliuh sikit tapi yang pasti boleh diselesaikan . Myza percaya andai ada pape yang terjadi nanti mesti ada baiknya . dan biar yang lalu bahagia bersama hidupnya dan tahniah la :D 


p/s : sori cerita ntahpapentah , susah nak ditaip di sini tapi harap korang faham apa Myza nak sampaikan , syukran . :)



3 comments:

Miss Aien said...

aku ada tengok cerita ni
Memang best ! Nur Ain tu pun comel :)

Nur Aischa said...

hee sama la,pun tgk gak crita tu mlm td. sedih kan, ya aisyah fhm apa yg akak myza cuba sampai kan tu ;')

fiQ'Ra said...

Salam geng fiQ’Ra yang mas kasihi ◕‿◕
Kad blogger yang baru sudah siap..
Boleh ambil dekat sini eh ◕‿◕

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.296351067072568.70218.257419187632423&type=1