Tuesday, 11 October 2011

Itulah Kau Ego Lagi !

Hai korang , maaf eh Myza tidak lawat balik siapa yang sudah lawat Myza . sori sesangat okay . * tak da alasan . paling tepat , line broadband lembab macam siput babi . :P


okay jom ikuti kisah dua orang pasangan ini . hayatinya lah alright . bayangkan korang di tempat mereka . 


check it out ! 

GF : b , sayang minta maaf pasal semalam , sayang tidak ada niat nak buat b marah tapi sayang tension . kepala sayang sakit sangat (dalam mesej)

BF : masih berdiam diri . tak nak balas . biar la dia merajuk berminggu .

GF: call bf dia banyak kali tapi tak berjawab sampai tertidur - tidur dia call pakwe dia . 

BF : still kuat kan ego dalam diri dia , dia diam sampai berhari - hari . . 

GF : (send mesej) b ,  sayang nak minta tolong ini , kat rumah tak da sesiapa , tolong bawakkan sayang pergi klinik ,  sayang demam ini . please reply my text , saya perlukan awak ):

BF : sikit pun bf dia tak perdulikan . dia anggap gf die hanya minta simpati , nak ngada - ngada !

GF : gf tunggu tapi tak ada respon apa -apa lalu dia nekad nak pergi klinik sendiri . panas badan dia sudah sampai tahap terok sangat ..

masa gf nak lintas , moto lalu dan
Langgar si gf ini , tersungkur dia jatuh ! tapi . . tuhan lagi sayangkan dia . gf hembuskan nafas terakhirnya di hospital .

si bf dapat call dari ayah gf dia , kelam kabut bf pecut keretanya pergi ke hospital . .tapi sudah terlambat . dalam masa yg sama , baru bf sedar sebelum gf keluar pergi ke klinik gf ada hantar mesej kat bf dia tapi bf dia tak buka pun mesej itu . 



' b , maafkan la sayang ganggu b . . sayang pergi klinik sorang - sorang okay , dekat sahaja kat belakang ini . sayang minta maaf kalau sayang banyak buat salah dekat b .  satu b kena tahu , sayang tetap sayang b sampai bila - bila . I love U (: '

terduduk si bf bila bace mesej uh . .kini hanya penyesalan yg ada dalam diri. . . 



moralnya : akibat terlalu ego , so jangan la ikutkan hati nanti mati ! pesanan ikhlas buat diri    sendiri , kaum Adam mahupun kaum Hawa peace ! 


p/s : copyright dari status someone di FB , katanya kisah benar . eh Myza sudah minta izin tau ! :P
maaf asyik buat post copy dari FB sahaja :)










* gambar tidak ada kena - mengena , hanya perhiasan :)

3 comments:

PutriesNoora said...

sedihsedih=(

Nur Aischa said...

sedihnya :'( tak boleh bayangkan kalau jadi betul2 mcm tu..

sweet angat gmbr akak dgn bf ;)

hanaahmad said...

Allah lebih menyayangi.