Saturday, 27 August 2011

Enam Buah Blog yang Menarik Minat Myza Sangat ~

Assalamualaikum korang , jumpa lagi dalam post yang terbaru ini :D hah ce tengok tajuk , cepat la tengok , bukak la mata besau - besau sangat tak nak sikit sahaja tau ! :P


post Myza pagi yang hening ini , dengan berdendangkan lagu raya , Myza nak memperkenalkan enam buah blog yang famous amos , super blog la dalam otak fikiran , mata hati dan sewaktunya la pada Myza . peace !


tapi before tu , post ini Myza buat sempena dengan sambutan Blog Day oleh Nuffnang okeh .



wah , terharunya Nuffnang buat sambutan untuk blog lagi tu ! horray . :D bestkan kan korang . hah kalau nak tahu lebih lanjut pasal post ini , jum jenggah Blog Nisa Kay dekat  post ini eh . Myza pun dapat tahu pasal hal ini dari Nisa Kay la , Myza cuci mata tadi kat blog Nisa Kay dan terjumpa pasal post ini dan yang hebatnyakan korang Nuffnang akan memberi ganjaran tau ! syukur , rezeki jangan di tolak maut jangan di cari . cewah !

dengan itu , Myza mempersembahkan enam buah blog yang terpilih secara teliti oleh mata hati , jiwa dan minda Myza la kan .

First , 


kenapa blog sara , sebab blog Sara ini sejiwa dengan Myza . means cara Sara , style Sara , Myza berkenan sangat la .  ehceh ! lagipun sara ini banyak cerita yang menarik tentang dia dalam blog tu . dan dia adalah gadis pinky , serta yang paling penting dia selalu update blog dia dan dia sangat cun okeh ! (:

Second ,


eh blog siapa la tu kan ? :P hah tu la blog Fiza Fizz . kenapa blog dia eh , sebab blog dia kan kan korang , ada cerita macam - macam pasal peribadi dirinya yang cantik itu . lagipun dia adalah seorang model , suka tengok gambau - gambau dia . that ' s why la nape kan Myza most interest dengan blognya . (: suka tiru gaya posingnya . jangan mara eh , cik Fiza Fizz .

Third , 


ce angkat tangan siapa yang tak kenal dengan tuan punya blog tu . mesti dia famous amoskan sebab beriban kot pengikutnya . takbik spring jeng - jeng . tertiba ! HAHA oke kalau korang nak tahu kenapa Myza pilih blog aesya zealous sebab blognya memang hebat la . wah woa , blognya ada patung kiut - miut la hasil tangannya . geram sahaja rase nak curi sahaja . opsss ! ish ish ciplak , jangan la lakukan eh , nak buat la sendiri kan aesya , penat - penat orang reka kan ? (: dan paling penting postnya sempoi dan lawak punya walaupun kadang - kdang makan dalam . otai la katakan ! cett .

Fourth ,


blog ni kan Myza suda lama usha tau . Liyana Haniff adalah tuan empunya blog , wah kenapa Yana comel sangat eh . sebenarnya , dia adik angkat kawan sekolej Myza . before Myza ada blog lagi Myza selalu baca post - post dia . eh , Myza stalker yang baik tau ! cett , blog dia ini semestinya la cerita pasal dirinya la kan . nama blog dia pun sudah jelas dan nyata , Diary Maya Liyana Haniff right ?

Fifth ,



tu dia , siapa yang tak kenal memang bohong la kan . blogshop yang makin digilai oleh para gadis yang bershawl (: seperti Nisa Kay , Myza pun berminat dengan blog ayun ayunar dan juga blogshopnya , ayunar || hijab n shawls || yang sangat famous pada masa kini dengan keluaran innernya yang sangat fanatik dan berwarna - warni .blog ayun sendiri menceritakan perihal dirinya seharian dengan gaya dan stylenya tersendiri yang membuatkan Myza tertarik untuk mengikutinya dan blogshopnya yang selalu update barang - barang terbaru . (: 

sixth , last but not least

Hati Ke Heart


alright , blog ini Myza baru sahaja mengikuti perkembangannya . ini pun Myza dapat tahu dari post Nisa Kay la di post ini la . dari situ la Myza terus jatuh cinta , opsss Myza tidak less okeh ! jatuh cinta pada blog yang menarik la dengan post - post yang membuatkan Myza gemar meneliti satu - persatu . disertakan dengan gambau yang cantik dan gourgeus tu ! (: suka - suka . hai Yaya salam perkenalan . cett Myza ini . HAHA 

that ' all enam blog yang Myza telah mempersembahkan pada korang eh . blog yang terhebat la pada Myza sebab lain orang lain pernilaiannya right . 


p/s/s : buat Nisa Kay , Myza memang minat gila dengan blog Nisa la ! kalau Nisa update sahaja Myza pasti terjah kecuali kalau tiada internet la . :P tu la banyak info dalam post ini semua dari Nisa Kay . maaf Myza tak tiru siapa tapi Nisa adalah blogger pilihan Myza . peace ! 

oke , bai (: dan korang pula , boleh nyatakan blog - blog pilihan korang .

4 comments:

yaya mongeks said...

thax myza.. terharu yaya...
nak nagis ni.. hikhik..=)

Myza Sam said...

yaya mongeks : sama - sama jangan la nangis , membanzir air mata yaya :P

sara said...

blog sy buruk lahhh :D hehe. but , thanks :)

Myza Sam said...

sara : lawo la , macam princess !