Sunday, 18 September 2011

Kenapa Saya Suka Annas Easkey

Hai korang , Myza nak join contest lagi . kali ini contest yang amat di tunggu - tunggu oleh ramai blogger ! betul kan kan korang . 


so tanpa melengahkan masa . . 


seperti yang korang sedia maklum , tajuk di atas telah menjelaskan contest ini telah di diterbitkan oleh Annas Easkey . korang mesti kenal beliau kan ? photografer muda yang famous amous tu . :D


tu dia , beliau telah adakan satu contest untuk para blogger tak kira bangsa , umur dan jantina yang ingin dapatkan photoshoot secara percuma tanpa perlu membayar ribu riban padanya untuk diphotoshoot hanya dengan buat satu entri mengenai beliau sahaja . and done ! linkkan di komen box contest entri tersebut . :D


okay before tu , Myza senaraikan syarat - syaratnya terlebih dahulu iya , so check it out . . 




1. Entri korang mestilah bertajuk: KENAPA SAYA SUKA ANNAS EASKEY?
2. Bila dah siap jangan lupa letak link Blog atau Fanpage Annas kat entri tu
3. jangan lupa post link entri yang awak dah buat tu kat comment box bawah ni sebab 
memudahkan saya untuk check entri awak nanti!

alright done . 

First sekali , seperti tajuk yang tertera di atas eh , 

kenapa eh . . sebabnya Annas Easkey adalah merupakan seorang Photografer yang bukan sahaja famous di kalangan artis , retis sahaja tapi blogger yang juga famous amous seperti Fatin Liyana FL , Cik Epal dan ramai lagi , oleh itu , semestinya lah beliau adalah seorang Photografer yang berbakatkan dan profesional . seriusly . . bukan nak bodek la kan , sebab tengok sahaja la gambar - ganbar yang di shoot , fuh la kan . . setiap modelnya yang shoot bukan sahaja perlu senyum , malah mereka kena pose dengan gaya yang lain dari lain . masam , garang , marah . pose yang berbeza dari seperti selalu kita lihat dari model yang di shoot oleh Photografer lain , yang hanya dengan pose senyum di depan camera . 

okay , terus terang la kan . . Myza baru lagi tahu menahu pasal Annas Easkey ini , dari blog - blog yang famous amous yang join Project X beliau kan , dari situ la Myza tertiba rasa nak add Fanpage beliau . sebabnya gambar yang di shoot oleh beliau masa Project X tu kan , peserta - peserta yang join nampak different sangat . mereka di shoot dengan muka yang di conteng - conteng dan muka tanpa senyuman but wow ! amazed . . really ! and semestinya afta shoot Annas Easkey buat edit - editkan ? sori la kalau Myza salah cakap . . tapi edit yang di lakukan dengan filter yang super nampak gambar tersebut lebih menarik dan hidup !
  


see , superkan . . wow , hasil kerja beliau ! suka la :D teringin juga la nak feeling - feeling macam FL ini . :/

lagi dan lagi , Myza pernah juga join Project XL di FB yang Annas Easkey anjurkan . . malangnya Myza tak bernasib baik . ye la sedih la kan siapa tak mahu di shoot oleh Annas Easkey ini , yang pasti muka Myza yang comot dan selekeh ini pasti da boom kan dengan hasil photoshoot beliau , dengan hasil editnya yang membuat gambar kita akan berubah sama sekali . wow ! alahai tengok berangan sudah :P 

lastnya , 



 tengok la gambar Fatin Suhana tu , alahai geram sahajakan . . dengan warna gambar tu nampak gambar yang di shoot oleh beliau sangat tak terkata dengan percakapan , walaupun Fatin Suhana just pose macam tu , atau itu gambar candid . sangat la fuh ! 

yang pasti Myza suka hasil tangan beliau , skill yang ada pada beliau . segala - galanya mengenai kerjaya beliau sebagai seorang Photografer membuatkan Myza nak mengenali Annas Easkey ini . :D dan benar beliau adalah Photografer muda yang berjaya dan di senangi 
ramai . tahniah Annas Easkey .

so mari ramai - ramai Like Fanpage dan Blog beliau . 




antara hasil tangan beliau sendiri , make up juga sangat memain peranan dan ianya memang super ! segalanya . . menakjubkan ! 

sila tekan banner pada turut mahu mencapai impian mereka untuk di shoot oleh Annas Easkey seperti Myza ini . :D

p/s : Annas Easkey jemput la singgah blog Myza yang cikai ini . babai :)

14 comments:

Miss Aien said...

cun sungguh gambar beliau :)

syahirooAhmad said...

uit.. siapa fatin suhana tu? wahh bertambah la koleksi blogger2 fames/retis nih. :D

Cik Eliza said...

wow..

amazing!

;)

Nurulbadiah Lai said...

wow

gudluckkk

Afiqa Dayana said...

all the best ! hehe :D

Myza Sam said...

miss aien : kan kan terbaik ! :D curlass gitu :P

Myza Sam said...

syahirooahmad : hah blogger famous juga tak salah Myza :D ala - ala macam FL dan cik epal la :)

Myza Sam said...

cik eliza : menakjubkan !

:)

Myza Sam said...

nurulbadiah lai : thanks kakak cantik :D

Myza Sam said...

afiqa dayana : thanks a lot ! :D sweety .

cik fa said...

cik fa pun rtu ada bca blog annas...
gempak kan dia..
nak join...tp xterbuat lg entry..
hehe

Myza Sam said...

cik fa : silakan la join juga , yep ! ANNAS curlass kan ? :)

Siti Nor Salwa Che Lah said...

entry dia lag best dri kitew....

Myza Sam said...

siti nor salwa : tak la , biasa sahaja . :(